Reuringprijs voor Willem Groeneveld

Maandag 13 februari werd voor de tweede jaar de Noorder Pers Sociëteit  Reuringprijs toegekend aan iemand die op journalistiek gebied voor reuring heeft gezorgd in het Noorden.

Sikkom’s Willem Groeneveld is de opvolger van onderzoeksleider Rob Vos van de politie Noord-Nederland, vorig jaar de eerste winnaar van deze Noorder Pers Sociëteit Reuringprijs. Hij leidde in 2015 het onderzoek dat ‘Jumbobomber’ Alex O. ontmaskerde.

Willem, een krachtig persoon die middenin de samenleving staat
en op de juiste wijze eerlijk verslag doet over en voor zijn doelgroep.
Hij stelt alles aan de kaak en creëert hierdoor respect en bewustzijn voor de hele samenleving.

Willem Groeneveld, het gezicht van het ‘rebelse stadsblog’ Sikkom in Groningen, kreeg maandagavond de Reuringprijs 2016 van de Noorder Pers Sociëteit.
Hij is er – volgens de jury van de prijs – in geslaagd jongeren, een moeilijk bereikbare doelgroep voor traditionele uitgevers, ‘te betrekken bij de journalistiek’.
Het succesvol bouwen van een ‘community’, dat NDC eerder al deed met Suksawat in Leeuwarden, levert bovendien nieuws op.
Sikkom veroorzaakte vorig jaar onder meer reuring met de publicatie van de beruchte ‘bangalijst’ van Vindicat.
Dit leidde in 2016 uiteindelijk zelfs tot maatregelen tegen studentenvereniging Vindicat.
Sterker nog: een herijkingscommissie is in het leven geroepen om landelijk de cultuur binnen studentenverenigingen onder de loep te nemen, aldus de commissie.

Arjen van de Leur, voorzitter van de juryprijs overhandigde een glazen kunstwerk van glaskunstenaar Alwin Overwater. De prijsuitreiking vond vanavond plaats bij de Noorder Pers Sociëteit in café de Sleutel.

Reuringprijs 2017
Reuringprijs 2016

Share Post :

More Posts

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.