Reparatie Glaswerk

Informatie over reparatie of vervanging van glaswerk.

Reparatie van glas uit onze eigen glasblazerij is meestal geen probleem. Per geval kunnen we bekijken in hoeverre reparatie zinvol is. Mail een duidelijke foto met een korte omschrijving van de afmetingen en het probleem, en we kunnen dan al snel een antwoord geven.

Voor glaswerk dat we niet zelf gemaakt hebben, vindt u hieronder enkele handige tips.

Bij kleinere objecten, die niet uit onze glasblazerij komen,  kunnen we bekijken of ze te repareren zijn. Meestal is dit van een glassoort gemaakt dat niet meer te versmelten is. Er zijn zoveel verschillende glassoorten dat eenvoudig opwarmen niet aan de orde is. Soms slaat het glas mat uit of springt het bij het minste temperatuurverschil in duizenden stukjes, waardoor reparatie niet aan de orde is.
Dus een reparatie zal meestal door verlijming plaatsvinden. Lijmresten van eerdere pogingen kostten de meeste tijd om te verwijderen. Mocht u zelf gaan verlijmen, gebruik dan geen secondelijm.

Gebruik bij voorkeur een speciale UV-lijm die , zoals de naam zegt, met UV-licht (zonlicht) uithard.
Bison heeft zo’n UV-lijm die bij elke bouwmarkt te verkrijgen is. Informatie over deze lijm kunt u vinden via de volgende link BISON GLASS
Een andere geschikte lijmsoort die ook enigzins opvult is BISON Kombi Snel

Heeft u een kapotte antieke lamp of mist u een lampglas voor een bepaalde houder of kroonluchter?
Wij werken alleen met een brander en kunnen, helaas voor u, niet al te grote objecten maken, hoe simpel ze er misschien uitzien.

U kunt contact op nemen met Rob Meyer. Rob zit met zijn Oude Lampen Atelier tegenover ons in Exmorra.
Hij heeft een uitgebreide collectie lampglazen.
Een duidelijke foto met de juiste afmetingen en verdere informatie kunt u mailen naar info@robmeyer.nl

Google Afbeeldingen
Niet iedereen weet dat je ook vergelijkbare afbeeldingen kunt zoeken op Google Afbeeldingen.
Een duidelijke foto van puur het lampglas uploaden en Google zoekt vergelijkbare afbeeldingen van het lampglas.
Even goed zoeken naar het juiste model en of het op een verkoopsite (marktplaats, eBay…) staat voor een acceptabele prijs. Altijd de moeite waard.

Wilt u toch een adres vinden die dergelijke objecten zou kunnen maken?
Dan kunt u het beste bij een glasinstrumentmakerij terecht, aangezien deze glasblazerijen voor laboratoriumglas een uitgebreide werkplaats met o.a. een speciale glasdraaibank, diamantzaag, schuurband ….etc. hebben.
Tevens zijn zij gewend met grotere buisdiameters te werken en hebben deze meestal op voorraad.
Onze collega Ton Janssen zit weliswaar in Limburg, maar tegenwoordig kunt u met enkele foto’s en schetsen simpel via een email een prijsopgaaf aanvragen. De site vindt u door op de volgende link te klikken Glasblazerij Janssen 

Google Afbeeldingen

Heeft u glaswerk met kleine, lichte beschadigingen? 
Zoals gezegd kunt u waarschijnlijk deze beschadigingen laten bewerken bij een glasinstrumentmakerij door middel van zagen, schuren en polijsten.

Het kroonjuweeltje in Leerdam biedt de mogelijkheid tot reparatie en restauratie.
Uitgangspunt hierbij is dat reparatie en restauratie esthetisch verantwoord moet zijn.
Bij reparatie en restauratie van glas is niet alles mogelijk , maar wel veel. Niets is zo triest als beschadigd glas, terwijl het wegwerken van een beschadiging betrekkelijk eenvoudig kan zijn.
Van het aanslijpen van een randje tot het reproduceren van zwaar geslepen onderdelen, Het Kroonjuweeltje heeft de apparatuur en de vakkennis in huis om tot een goed resultaat te komen.

Een ander geschikt adres voor “koud glasbewerken” is Splinter & de Vosch in Langweer (vlakbij Joure).
Zij hebben een glasstudio met verschillende ovens en apparatuur voor koud glasbewerken. Ze leveren glas voor o.a. glasfusing en verzorgen workshops. Ze kunnen u helpen en adviseren en heeft u enige ervaring, dan kunt u tegen betaling ook zelfstandig werken in de glasstudio.

Bent u op zoek naar een stolp? 
We hebben 2 adressen gevonden op het internet met een uitgebreide collectie antieke en nieuwe stolpen met eventueel een passende sokkel. Zowel gewoon ronde als ovale stolpen zijn verkrijgbaar. De bedrijven zitten allebei in Duitsland, maar tegenwoordig via internet en mail hoeft dat geen probleem te zijn.

Astrid Meijer Glasdome  http://www.glasdome.de 

ide.co Glasstudios http://www.glasstuerze.de

Voor vragen of overleg kunt ons altijd bellen (0515-573331)

Soms komen klanten ook met geschikte adressen voor het vervangen / repareren van kapotte “lamp”glazen.
We willen deze adressen graag delen om iedereen te helpen het juiste adres te vinden.
Heeft u een geschikt adres gevonden? Mail deze dan door naar info@glasblazer.nl zodat wij u en anderen op een juiste manier kunnen door verwijzen.