Wasserij Sneeuwwit 75 jaar

Wasserij Sneeuwwit 75 jaar

Wasserij Sneeuwwit is een echt familiebedrijf dat zijn start maakte in het najaar van 1939. De wasserij die in de Amsterdamse binnenstad eerst de naam Fijnstrijkerij Sneeuwwit droeg, probeerde aan het eind van de crisis jaren een klantenbestand op te richten. Dit bleek lastiger dan gedacht.

Vader (opa) Dries en moeder (oma) Nel Berger zijn met z’n tweeën begonnen met veel liefde voor het reinigen van kleding in de Amsterdamse oude binnenstad (Jordaan) in de Oude Leliestraat. Door de passie van het oprichtende echtpaar kregen ze het al vrij snel druk met allerlei klusjes die betrekking hadden op de business. Overhemden en serveersterschortjes waren een belangrijke bron van inkomsten. Zo werden de schortjes en overhemden gewassen, gesteven en gestreken. Dat gebeurde toentertijd nog met een opgewarmde kachel met ijzeren strijkbouten.
Op 9 oktober vierde Wasserij Sneeuwwit hun 75-jarig jubileum en namens het personeel mochten wij een origineel cadeau ontwerpen. Bekenden van de wasserij weten dat de etalage vol staat met een verzameling oude strijkijzers.
Meteen een link naar de originele naam Fijnstrijkerij Sneeuwwit
Het cadeau werd uiteindelijk een authentieke strijkijzer van glas op een verhoogde marmeren sokkel, waardoor deze trots boven de andere strijkijzers uitkomt.
Wij wensen de familie nog vele jaren met wassen, strijken en stomen, want dat is waar zij al 75 jaar verstand van hebben.
En natuurlijk gaan wij een keer kijken in de etalage of onze strijkijzer er staat te pronken.

Wasserij Sneeuwwit 1971

Delen :

Voor het 75-jarig jubileum van Wasserij Sneeuwwit uit Amsterdam mochten wij een authentieke strijkijzer van glas maken.
De wasserij is al jaren een begrip in de Jordaan in zit in de Oude Leliestraat, één van de bekende negen straatjes.
De etalage staat vol met een verzameling van oude strijkijzers, logisch dat het ontwerp daar op aan moest sluiten.

  • Client:Personeel Wasserij Sneeuwwit
  • Categorieën:
  • Delen :