Jubileum Eddy Alting

Eddy Alting zet zich al 30 jaar in voor de Stichting Baansport Opende. Als dank voor alle tijd, inzet en liefde voor de baansport mochten wij een origineel glassculptuur ontwerpen van een grasbaanracer.
Alting is een bekende op de grasbanen in heel Europa, de man van de contacten. Hij bezoekt wedstrijden in binnen- en buitenland. Hij kent de renners, de renners kennen hem.

De Stichting Baansport Opende (SBO) is opgericht in 1983 met als doelstelling de motorsport en met name de grasbaansport in Opende en de wijde omstreken te promoten. Opende had in die jaren een bekende klank in de grasbaanwereld, want meervoudig Nederlands kampioen Folkert Bakker was woonachtig in dit Fries/Groningse grensdorp. Vier baansportliefhebbers, waaronder Folkert Bakker, staken de koppen bij elkaar en de oprichting van de SBO was een feit. Een jaar later werd de eerste wedstrijd georganiseerd. In het begin werd er op nationaal niveau gereden, maar toen de organisatie ‘body’ had gekregen en steeds meer volwassen werd ging men aan het grotere, internationale werk denken.
De erelijst van Opende kent grote namen. Tjalle Reitsma was in 1984 de eerste winnaar. Latere winnaars waren o.a. zijn landgenoten Harm Horstede, Hielke de Graaf, Uppie Bos en Paul Ellens, stuk voor stuk renners die ook Europees een woordje meespraken. Sinds Opende internationaal ging rijden wist alleen Anne van der Helm nog de eindzege te grijpen. Voor de rest was de buitenlandse inbreng met wereldtoppers als Bernd Diener, Simon Wigg en Matthias Kröger te sterk voor de nationale afvaardiging.

Elk jaar wordt een tweedaags grasbaanevenement georganiseerd. Op de vrijdagavond wordt begonnen met wedstrijden voor de jeugd- en juniorklassen, terwijl op zaterdagavond de internationale klassen worden verreden.

Hij kent de renners en..  de renners kennen hem.

Delen :

Jubileum Baansport Opende

Glassculptuur van een Grasbaanracer voor het 30-jarig jubileum van bestuurslid Eddie Alting

  • Client:Stichting Baansport Opende
  • Categorieën:
  • Vaardigheden:
    • Motor
  • Delen :