Custom Bike “Breakable”

Custom Bike Breakable Piet Smits

Een uniek project van Piet Smits met zijn Custom Bike ‘Breakable’. Een prachtige motor met een 1930 J.A.P. 500cc motor, helemaal zelf gemaakt van roestvrij stalen frame, voorvork en uitlaat, 26 inch wielen en een “special made” glazen tank die boven het frame lijkt te zweven. En de brandstofdoorvoer inclusief een kleine voorraad is verborgen in de bovenste framebuis. De hubs en de olietank zijn gemaakt van perspex. “Geen versnellingsbak, de motor heeft een directe aandrijving, dus als ik de motor start het, gaat ie direct weg!”, Vertelt Piet.
Piet is geen professionele custom bouwer, maar neemt zijn bouwt zeer serieus en is een echte perfectionist en zeer getalenteerde Custom Bike bouwer.
Iemand met een extreme passie voor motoren met een ziel.
Op de Motorbeurs Utrecht 2016 heeft hij met de “Breakable” de Best of Show-award gewonnen. Waarschijnlijk zullen er meer prijzen volgen.

Het is allemaal begonnen met het maken van fiets frame’s. Na wat verschillende modellen gemaakt te hebben kwam de uitdaging om een motor te bouwen. Zo ging het eerste project van start met als donor motor een Suzuki 450 waarvan het motorblok en verschillende onderdelen gebruikt zijn. Het frame en de benzinetank zijn zelf gemaakt ,vervolgens zijn deze gespoten en na een jaar bouwen was het eerste project klaar. Met als 9e geëindigd op de bikeshow van Rosmalen was het toch weer een uitdaging om met een nieuw project van start te gaan.
Vele schetsen en ideeën later was het de bedoeling om een rond frame te maken wat nog niet bestond, met een Royal Enfield 500 cc als basis. Bijna alle onderdelen op deze motorfiets zijn zelf gemaakt. Ook dit project duurde een jaar waarmee er na de keuring door de RDW ook op de weg gereden mag worden. Met deze motor is de 5e prijs in Rosmalen en 1e prijs op de bikeshow in Duitsland behaald.

Meer info: smitscustomchoppers.nl

“Na twee maanden zoeken vind ik een enthousiasteling in nota bene Friesland. Iemand die het niet alleen snapt, maar ook leuk vindt. “

Delen :

Leuk en uniek om samen met Piet een onderdeel van de "Breakable" te ontwerpen en uit te denken.
Een glazen tank zwevend op het frame, waarin de doorvoer onopvallend is weggewerkt.

Als afsluiting natuurlijk de tankdop met een blauwe kleur, met recht een kroon op het werk

  • Client:Piet Smits
  • Categorieën:
  • Vaardigheden:
    • Motor
  • Delen :