Ovengevormd Glas 2016

De Internationale Glaskunstexpositie Ovengevormd Glas komt naar Heerenveen!

Van 15 oktober t/m 4 december toont een grote groep glaskunstenaars uit binnen- en buitenland glazen sculpturen die, anders dan geblazen glas, geheel in ovens middels mallen worden gevormd.
Gastconservator Steef Hendriks stelt de expositie samen die van internationaal niveau is.

Ovengevormd glas is een bijzondere glaskunstdiscipline. Het is de combinatie van een technisch ambacht dat veel kennis vereist met creativiteit. Wat doet glas bij welke temperatuur en hoe maak je daar gebruik van, is een deel van dat technische. Daarbij komt het kunnen bedienen van ovens, zaag- slijp- polijst en zandstraal-apparatuur en het kunnen werken met de verschillende materialen om mallen van te kunnen maken: zoals zand, gips, alginaat, siliconen en keramiek. Kunstenaars uit binnen en buitenland zullen u verbazen met hun glaskunstwerken.

Steef Hendriks: ,,Ik wil een expositie die de moeite waard is om twee uur voor in de auto te zitten. En natuurlijk is niemand objectief – ook ik niet – en valt over smaak niet te twisten. Maar ik kan er wel voor zorgen dat wat er op de expositie staat, van hoge kwaliteit is en zo volledig mogelijk laat zien wat met deze techniek kan.”

Museum Heerenveen
Minckelersstraat 11
Heerenveen

Open:
Dinsdag t/m vrijdag: 11.00 – 17.00 uur
Zaterdag en zondag: 13.00 – 17.00 uur

Toegang € 5,00 of museumjaarkaart.           Catalogus € 6,00

U bent van harte welkom op deze Internationale tentoonstelling van sculpturaal glaswerk van 15 oktober t/m 4 december 2016.  Meer informatie vindt u op www.ovengevormdglas.nl

Ovengevormd Glas 2016 On Tour

Share Post :

More Posts

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.