Huldiging Paralympiers Rio 2016

Award Paralympic Games Rio 2016Vier noordelijke Paralympische wielrenners zijn maandagavond 21 november in Café Boonstra (Peize) gehuldigd tijdens de districtsvergadering van KNWU Noord. Voorzitter Rikus Bartol sprak zijn waardering uit over de geweldige prestatie die zij hebben geleverd op de afgelopen Paralympische spelen in Rio de Janeiro.

Alyda Norbruis (Ureterp), Jennette Jansen (Westerhaar), Arnoud Nijhuis (Balkbrug) en Tristan Bangma (Donkerbroek) kwamen met diverse kleuren medailles uit Rio terug. Bartol prees hen daarvoor: “Jullie hebben niet alleen jezelf, maar ook het aangepast wielrennen een geweldige dienst bewezen. Jullie zijn een voorbeeld voor vele jonge gasten. Die hebben nu gezien dat heel veel mogelijk is, ondanks een beperking!“

Natuurlijk ontvingen deze helden een cadeau. Alwin Overwater van “Glasblazerij ’t Quakeltje” uit Exmorra heeft voor deze gelegenheid vier unieke glazen ontwerpen gemaakt. Die symboliseren de lange en moeilijke weg naar de Olympische top, bereikt in Rio de Janeiro. Met het groen en geel van de Braziliaanse vlag en het oranje kroontje van de KNWU is het een heel mooi kleurig ontwerp geworden.
Alyda Norbruis sprak namens de vier paralympiërs hun waardering uit “De manier waarop het districtsbestuur onze prestaties heeft beoordeeld met deze huldiging, dat waarderen we heel erg. Bedankt daarvoor!”

Share Post :

More Posts

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.