Glasdagen Leerdam 2017

Van vrijdag 8 september tot en met zondag 10 september staat dé glasstad van Nederland in het teken van glas. Eén van de blikvangers is een origineel zweefvliegtuig, geheel uitgevoerd in glas in lood, gebouwd door Ton Beumer. Verder presenteren op en rond de Zuidwal tientallen glaskunst-handelaren in oud en modern glas, galeries en glaskunstenaars uit Nederland en omliggende landen hun bijzondere collecties voor liefhebbers en verzamelaars. Daarnaast zijn er zaterdag en zondag in het centrum allerlei activiteiten op het gebied van glas. De Glasdagen Leerdam vallen weer samen met Open Monumentendag, waarbij ook het Hofje van Mevrouw Van Aerden haar deuren opent en, naast op de binnenplaats en in de tuin plek biedt aan glaskunstenaars, op zaterdag en zondag podium is voor het Waterliniefestival Oude Hollandse Waterlinie.

De toegang voor alle evenementen is gratis.

‘Cultuursnuiven’ en shoppen in Leerdam
Lidia van Ingen van Mooiglas & zo en woordvoerder Glasdagen Leerdam: ‘De eerste editie van de Nationale Glasdagen Leerdam in 2016 is door meer dan 15.000 glasliefhebbers bezocht. Naast de Zuidwal, zijn er dit jaar ook activiteiten op het eiland van LHV De Snoek en in en rond het Hofje van Mevrouw Van Aerden, zoals demonstraties, taxaties, rondleidingen en workshops op het gebied van glas. De beurs is voor alle glasliefhebbers vrij toegankelijk. Tot slot biedt het Hofje, in het kader van het Waterliniefestival Oude Hollandse Waterlinie, een drietal gratis voorstellingen – verteltheater, dancevoorstelling en een muziektheater productie. De voorstellingen vertellen elk op hun eigen manier het verhaal over de invloed van de Waterlinie op boeren, burgers en buitenlui. Kortom, kom ‘cultuursnuiven’ en shoppen in Leerdam.’

Ook dit jaar geeft Glasblazer / Glaskunstenaar Alwin Overwater tijdens de Glasdagen in Leerdam een demonstratie glasblazen aan de Zuidwal.

Share Post :

More Posts

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.