FC Eindhoven wint de Lichtstad Bokaal van PSV

lichtstad-derby-2012

Voor een meer dan uitverkocht Jan Louwers Stadion speelden woensdag 18 juli FC Eindhoven en PSV voor het tweede achtereenvolgende seizoen om de Lichtstadbokaal. Nadat PSV de trophee vorig seizoen in de wacht sleepte, was ditmaal FC Eindhoven de winnaar. Luciano Narsingh heeft woensdagavond zijn debuut gemaakt bij PSV.
De van sc Heerenveen overgekomen rechtsbuiten speelde de tweede helft van het oefenduel met FC Eindhoven (2-2).
PSV nam in de eerste helft een voorsprong van 2-0. Marcel Ritzmaier scoorde in de 32e minuut en stond even later aan de basis van een treffer van ploeggenoot Georginio Wijnaldum (2-0).

Serhat Koc trof vlak voor rust doel namens FC Eindhoven. De aanvaller zorgde in de tweede helft ook voor 2-2. PSV en FC Eindhoven speelden om de zogenoemde Lichtstadbokaal. Omdat de wedstrijd onbeslist eindigde, moesten strafschoppen de beslissing brengen.
Ola Toivonen miste namens PSV als enige vanaf elf meter, waardoor FC Eindhoven de beker in ontvangst mocht nemen.

De Lichtstadbokaal is een wisselbokaal voor de jaarlijkse Lichtstadderby tussen PSV en FC Eindhoven en is in 2011 ontworpen en gemaakt door Glaskunstenaar Alwin Overwater.

[prima_youtube id=”HgkFpPVbfRY” width=”700″ height=”386″]

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>